7.3 C
Medemblik
24 november 2020 21:43
Medemblik Actueel.

Merlijn Weel scoorde voor Strandvogels het enige doelpunt in de laatste derby in Andijk. Strandvogels kwam toen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Sporting Andijk 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Het was afgelopen zondag een dag met verrassende uitslagen in de 4e klasse B. Zowel nummer 1 Grasshoppers als nummer 2 HSV Sport 1889 ging onderuit tegen een ploeg uit de staart van de ranglijst. Strandvogels deed wel wat er verwacht werd van een ploeg die op de 3e plaats staat, namelijk winnen van Woudia. En omdat ook nummer 4 De Valken onderuit ging (tegen de nieuwe nummer 4 Always Forward), zijn de uitzichten van Strandvogels op het bereiken van de nacompetitie goed te noemen.

Derby

In de derby tegen Sporting Andijk kan weer een stap richting dat seizoenstoetje worden gezet. De Andijkers leken veilig, maar moeten door de nederlaag tegen Kwiek ’78 toch nog een beetje oppassen. DWB is inmiddels officieel gedegradeerd, de nummers 12 en 13 van de ranglijst zullen via de nacompetitie lijfsbehoud moeten afdwingen. Sporting Andijk heeft een buffer van 5 punten naar de 12e plaats, maar afgelopen weekend wonnen ALC, Kwiek ’78 en Zwaagdijk dus allemaal hun wedstrijden.

Periodetitel

Strandvogels zal in de resterende drie wedstrijden moeten zorgen dat het in ieder geval De Valken onder zich houdt. De kans is namelijk groot dat als Always Forward Strandvogels op de ranglijst passeert, zij ook winnaar zullen zijn van de 3e periodetitel. En dan is ook plaats 4 voldoende voor het bereiken van de nacompetitie. De voorsprong op De Valken is nu 5 punten en op de laatste speeldag staat De Valken-Strandvogels geprogrammeerd. Dat kan een heel belangrijk duel worden, maar voorlopig is het duel in en tegen Andijk het allerbelangrijkste. Vorig seizoen werd het 1-1 in Andijk, een resultaat waar Strandvogels nu niet tevreden mee kan en mag zijn.

Reageren via facebook