18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 18:53
Medemblik Actueel.

In het seizoen 2012-2013 troffen Andijk (toen nog zonder voorvoegsel) en Strandvogels elkaar in de 3e klasse. De Vogels wonnen toen met 1-4 in Andijk. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voetbal: Strandvogels maken zich gereed voor de derby tegen Sporting Andijk

ONDERDIJK – Een week na de derby tegen Zwaagdijk wacht Strandvogels al weer een derby, nu die in Andijk tegen Sporting. De week voor Strandvogels-Zwaagdijk speelden Zwaagdijk en Sporting Andijk al tegen elkaar, alle derby’s worden blijkbaar achter elkaar gepropt. Anders dan die tegen Zwaagdijk, wordt de derby tegen Sporting Andijk gewoon op zondag gespeeld.

Een gelijkenis met de derby van vorige week is wel dat bij Sporting Andijk, net als bij Zwaagdijk, het water tot aan de lippen staat. Dat heeft bar weinig te maken met de overvloedige regenval, maar door een grote droogte aan punten. Door de derby tegen Zwaagdijk met maar liefst 5-0 te winnen, deed Sporting Andijk de laatste plaats wel over aan de Zwaagdijkers. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten, het doelsaldo van de Andijkers is echter iets beter. Het lijkt me dus duidelijk dat Sporting Andijk er ook tegen Strandvogels alles aan zal doen de derby in eigen huis in drie punten om te zetten.

De laatste keer dat dat lukte, was in het seizoen 2014-2015, Sporting Andijk won toen met 2-0. Vorig seizoen won Strandvogels met 1-3 en het jaar er voor werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Strandvogels is door drie opeenvolgende overwinningen lekker opgeklommen op de ranglijst. De Vogels staan inmiddels 6e en hebben evenveel punten als nummer 5 Oosthuizen. Wel heeft Strandvogels al 9 wedstrijden gespeeld in tegenstelling tot de meeste andere ploegen. Na de derby tegen Sporting Andijk mag Strandvogels van een weekje rust genieten.

Reageren via facebook