Wervershoof doneert gul. de teller staat al bijna op 7000 euro.

WERVERSHOOF – Op de eerste dag is de inzamelingsactie voor de afgebrande kantine van sportclub VVW al een groot succes. Meer dan honderd mensen doneerden al geld en brachten binnen een paar uur bijna zevenduizend euro bij elkaar.

Het gaat van kleine, helpende beetjes van een euro of vijf, tot een donatie van vijfhonderd euro door de lokale drukkerij.

De inzamelingsactie werd opgezet door Erwin ten Hoope en Paul Neuvel, die beiden bij de club voetballen. Samen met andere vrienden spelen ze al jaren met veel plezier bij de club. “En nu werden we allemaal wakker geappt met dit vreselijke nieuws”, vertelde Erwin aan NH. “Dat doet natuurlijk veel pijn.”

Emotionele waarde

Bijna alles wat waarde had voor de club ging verloren. “De hele geschiedenis, de bokalen die er zijn geweest, mooie foto’s van vroeger”, somt Erwin op. “Met Hemelvaart hebben we altijd een toernooi dat draait om de Theo Dol Bokaal. Die is ook verloren gegaan. Het is maar een beker maar het is allemaal emotionele waarde die daar aanhangt, snap je.”

Handen ineen

Erwin is dan ook erg blij met de massale steun. “Het is fantastisch om te zien dat een dorp als dit meteen de handen ineen slaat en dat iedereen massaal gaat doneren”, zegt hij naar aanleiding van de vele donaties uit Wervershoof en omgeving. “Dat laat ook wel zien wat een club als VVW voor ons betekent.”

Reageren via facebook