Dirk Smak 25 jaar trainer/coach Strandvogels

ONDERDIJK – In de rust van de wedstrijd Strandvogels 1 – Woudia 1 werd Dirk Smak in het zonnetje gezet door voorzitter Cees Duijn. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, de prestatie van Dirk mag ook gerust uitzonderlijk genoemd worden. Al 25 jaar is Dirk Smak namelijk jeugdtrainer bij de Vogels.

Waarschijnlijk begonnen met het team van zijn zoon Mario, maar toen die al lang en breed bij de senioren speelde, bleef Dirk training geven. En niet alleen training geven, meestal was hij tegelijk ook coach van het team dat hij trainde.

Trainer/coach JO15-1

Dit seizoen is het Strandvogels JO15-1 dat getraind en gecoacht wordt door de nestor onder de jeugdtrainers. Na al die jaren doet Dirk dat nog steeds met ongeëvenaard veel enthousiasme en op zijn eigen manier, een gezonde dosis eigenwijsheid is Dirk namelijk niet vreemd. Het was daarom absoluut op z’n plaats om de man die al 25 jaar zijn Smak-hak probeert over te brengen op de Onderdijker jeugd, te eren. En daarbij vergat Cees Duijn uiteraard ook niet Dirk’s vrouw, die hem al die jaren menig avondje en zaterdag moet missen omdat Dirk te voetballen “moest”.

Klasse Dirk, we hopen dat je het nog jaren blijft doen!

Reageren via facebook