Medemblik Actueel.

Voetbal

Ze hebben het geflikt!! FC Medemblik VR 1 kampioen 3e klasse

MEDEMBLIK – De vrouwen van FC Medemblik hebben de beslissingswedstrijd tegen RKEDO VR1 met 2-1 gewonnen en zijn hierdoor kampioen van de 3e klasse A. Het team van coach Evert Woudenberg promoveert hierdoor rechtstreeks naar de 2e klasse!

De wedstrijd op het veld van Spartanen stond bol van de spanning. Van echt goed voetbal was dan ook geen sprake. In de eerste helft had RKEDO VR1 een licht veldoverwicht en na zo’n half uur spelen namen de vrouwen uit De Goorn dan ook een 1-0 voorsprong.

Interview Madelon Keet

In de tweede helft leek de spanning bij FC Medemblik enigszins weg en het was Babette Dol die al snel de 1-1 langs de RKEDO-keepster schoof. Vervolgens golfde het spel op en neer en het duurde tot zo’n 20 minuten voordat alles wat FC Medemblik was weer kon juichen. Madelon Keet schoot de bal hoog richting RKEDO-doel waarop de keepster zich volledig verkeek. Enigszins gelukkig caramboleerde de bal in het net. (2-1), In de resterende tijd was RKEDO niet bij machte om het FC Medemblik echt lastig te maken zodat de 2-1 overwinning een feit was.

Interview Evert Woudenberg

Gemeenteraad

Ook in de gelijktijdig gehouden gemeenteraad werd door diverse raadsleden, en de pers, enorm meegeleefd. Whatsapp is nog nooit zovaak bekeken tijdens een raadsvergadering als afgelopen donderdagavond en toen het verlossend antwoord daar kwam nam burgemeester Frank Streng het woord en bracht het goede nieuws naar buiten. FC Medemblik VR1 is kampioen!! De glimlach op het gezicht van wethouder Joset Fit sprak boekdelen, haar dochter is keepster bij FC Medemblik VR1 maar ook PvdA-raadslid Dirk Kuipers kon een grote glimlach niet meer onderdrukken. Luiten Plekker genoot zichtbaar van het goede nieuws.

Na afloop werden de meiden en de trainer in het zonnetje gezet waarna de aanwezige verslaggeefster van de Streekomroep WEEFF/Radio Hoorn interviews afnam met de kampioenen, deze interviews kunt u zeer binnenkort terughoren op deze website. 

Onze fotograaf Pascal van As was aanwezig en maakte onderstaande foto’s.

 

Reageren via facebook