Eisers verliezen rechtzaak over stank- en mosoverlast

MEDEMBLIK – Jarenlang is er niets aan de hand tussen Trudy Dekker en haar buren, meneer Collée en mevrouw Hundman. Tot Ron van der Schaaf in 1998 bij Trudy komt wonen. De buurmannen kunnen niet met elkaar communiceren en de irritaties stapelen al snel op. Zoals het mos op het dak van Collée dat zo de tuin van de buren inwaait. Het ergste probleem is de stankoverlast.

Als Ron en Trudy in 2008 een nieuwe keuken laten plaatsen, krijgen zij kort daarna last van geurtjes van de buren. De aardappel- en sigarenlucht dringt via de afzuigkap hun woonkamer binnen. Trudy raakt zelfs zo gestrest van de lucht dat ze haar middagdutje in de garage moet doen. Meester Reid reisde af naar Medemblik om de zaak op te lossen.

Afgelopen dinsdagavond was de bindende uitspraak dan daar. En mr. Reid de rijdende rechter veegde alle vorderingen van de familie van der Schaaf van tafel.