16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:22
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Werkstraffen geëist tegen hulpjes Opperdoezer drugsdealer

OPPERDOES/HOORN – Op 28 maart 2017 heeft de politie een vijftal mannen aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel. Drie verdachten werden op last van de politie-commissaris opgesloten en de twee ‘hulpjes’ werden vrijgelaten in afwachting van hun rechtzaak.

Deze rechtszaak was vanochtend in de rechtbank van Alkmaar waar Z. V.(27) en O. K. voor hun aandeel terecht moesten staan. Beide mannen zouden hand en spandiensten voor de nu 25-jarige S.C uit Opperdoes hebben verricht zoals het inpakken van de drugs en de verspreiding van de drugs.

S.C. is eerder al samen met de twee anderen veroordeeld voor zijn aandeel in de drugshandel. Tijdens het onderzoek naar de handel van S.C. kwamen ook de beide verdachten uit Hoorn in beeld, bij O. werd bij huiszoekingen MDMA, cocaïne en henneptoppen gevonden.

Het Openbaar Ministerie wil dat Z.V. een taakstraf van 100 uur krijgt en als stok achter de deur twee maanden voorwaardelijke celstraf, tegen O.K eiste het Openbaar Ministerie 180 uur werkstraf en ook twee maanden voorwaardelijke celstaf.

Uitspraak rechtbank op 30 september

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook