Medemblik Actueel.

Rechtbank

Werkstraf na uit de handgelopen brandstofdiefstal

ALKMAAR –  De 43-jarige oud-Medemblikker David S. uit Zwaag is dinsdagochtend door de rechter in Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur of te anders 60 dagen celstraf voor zijn aandeel in de diefstal van 69 liter brandstof bij een tankstation in Grootebroek.

Even daarvoor hadden beide personen kentekenplaten gestolen van een Renault bij een garagebedrijf aan de Wijzend in Grootebroek om 20 minuten later te gaan tanken en zonder te betalen weg te rijden. De tankstationhouder belde hierop direct de politie. Tevens is beeldmateriaal veiliggesteld waarom S. duidelijk zichtbaar ging tanken om even later weer in de BMW plaats te gaan nemen en weg te rijden.

De toegesnelde politie onderschepte de BMW waarna er een wilde achtervolging begon waarbij de BMW met zeer hoge snelheden door de bebouwde kom reed. Niet veel later crashte de BMW waarop de bestuurder vluchtte en de bijrijder S. kon worden aangehouden.

Op de zitting verklaarde S. dat hij niet wist dat de bestuurder de brandstof niet zou afrekenen en dat hij ook niet betrokken was bij de diefstal van de kentekenplaten.

Behalve deze 2 feiten moest S. ook voor 2 overtredingen van de alcoholwet voorkomen. Op 30 maart van dit jaar werd S. staande gehouden in Zwaag toen hij opviel vanwege zijn rijgedrag, S. blies toen ruim 445mg, ver boven het toegestane hoeveelheid.

Op 17 november 2015 was S. ook al eens aangehouden, deze keer in Medemblik waar hij na de blaastest te hebben gedaan ruim 530mg blies. S. bleek toen ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, S. verklaarde zelfs nog nooit een rijbewijs te hebben gehad.

De OvJ eiste mede vanwege het dikke dossier van S. ruim 21 pagina’s groot, een celstraf van 6 weken waarvan 2 voorwaarlijk en 10 maanden rijontzegging + 500 euro boete voor het rijden onder invloed.

De advocaat van S. was het niet eens met de strafmaat, vooral gezien het feit dat haar cliënt onder strikte behandeling van het GGZ en de reclassering staat en zag liever een lange werkstraf voor haar cliënt om zo wel behandelingen te kunnen voortzetten.

De rechter liet in haar uitspraak S. heel duidelijk merken dat wat voor haar betreft dit de allerlaatste kans is die S. krijgt en ook met beide handen moet aangrijpen. Zij veroordeelde S. tot 120 uur werkstraf voor de beide diefstallen en 10 maanden rijontzegging voor het rijden onder invloed.

Reageren via facebook