19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:05
Medemblik Actueel.

Een tovertafel voor cliënten van ‘Blij op de Boerderij’ in ’t Zand


REGIO – De cliënten van zorgboerderij ‘Blij op de Boerderij’ in ’t Zand, zijn begonnen aan een grote inzamelingsactie van lege flessen. Ze willen 6.600 euro bij elkaar krijgen om een Tovertafel te kunnen kopen. Verslaggever Matthijs Gemmink sprokkelde zijn lege flessen bijelkaar en ging naar de zorgboerderij om bovenstaande reportage te maken.

Op de zorgboerderij werken jongeren en jongvolwassenen met een beperking, maar ook ouderen met lichte dementie. De Tovertafel is een nieuw spelconcept dat lichtanimaties projecteert op bijvoorbeeld een eettafel. Het stimuleert de fysieke activiteit en sociale interactie van ouderen met dementie.”De Tovertafel is echt een mooie aanvulling voor ouderen die wat stijf worden”, vertelt een medewerker.

Monique Siepel zorgt een paar dagen per week voor de dieren op de zorgboerderij en is bij met de grote hoeveelheid verzamelde flessen. “Hier zitten al 59 lege flessen in.” Ze heeft een deel van de flessen zelf opgehaald in haar eigen dorp Kolhorn.

Flessen en folders 
De cliënten gaan er de komende tijd nog even flink tegenaan. Er worden folders gedrukt en ze gaan de lokale supermarkten vragen of ook daar flessen ingeleverd kunnen worden voor de actie. Daarnaast loopt er via internet een crowdfundingsactie en organiseert de boerderij op 21 mei een speciale Tovertafel-dag.

Reageren via facebook