Schouten Techniek bestolen door oud-bedrijfsleider van honderden zeer vertrouwelijke documenten

ALKMAAR – Met dit verhaal kwam de advocaat van Schouten Techniek in Zwaag bij de rechter op de proppen. Hoffman Bedrijfsrecherche heeft op verzoek van Schouten Techniek de wandelgangen van de oud-bedrijfsleider uitgezocht en kwam tot de conclusie dat de in Heerhugowaard wonende oud-bedrijfsleider vele honderden zeer vertrouwelijke documenten van Schouten heeft gestolen toen hij het bedrijf verliet om samen met anderen een adviesbureau in Alkmaar te gaan beginnen.

Ruzie

Dit liep vrijwel direct op de klippen toen de man na enkele weken woedend het bedrijf verliet waarna de eigenaar van het adviesbureau niets anders restte dan de brokstukken bij elkaar te rapen en moest redden wat er te redden viel. Tijdens het opschonen van de oud-bedrijfsleider zijn computer ontdekte hij een enorme hoeveelheid geheime informatie over de Firma Schouten waarna hij besloot om direct contact op te nemen met het bedrijf in Zwaag. De oud-bedrijfsleider had in zijn periode bij Schouten toegang tot alle vertrouwelijke stukken, deze heeft hij allemaal gekopieerd en na zijn ontslag meegenomen. Onder de stukken facturen, loongegevens, klantgegeven en verslagen van vergaderingen.

Ontslag

Na een reeks van ernstige klachten over het functioneren van de man besloot Schouten dat de arbeidsrelatie tussen hem en Schouten dusdanig slecht was dat hij zijn ontslag kreeg, de man werd er onder meer van beschuldigd dat hij op kosten van Schouten prive-goederen zou hebben aangekocht. De oud-bedrijfsleider krijgt een ontslagvergoeding van ± 75000 euro mee. Maar daarmee stopte de diefstal van bedrijfsgegevens niet. Zijn dochter, ook werkzaam bij Schouten, heeft op 1 december 2015 ook diverse gegevens nog gekopieerd en aan haar vader overgedragen. De oud-bedrijfsleider heeft hiermee het concurrentie- en relatiebeding ernstig geschonden volgens de advocaat van Schouten Techniek, Mr. Voss. Schouten Techniek eist daarom ook een schadevergoeding van 160.000 euro.

Ontkent alles

De oud-bedrijfsleider zelf ontkent alles, hij erkend wel dat hij vertrouwelijke informatie heeft gekopieerd maar dit diende alleen als naslagwerk dat goed ten pas kwam bij de opstart van het adviesbureau. Tegen de rechter zei de man: Ik heb niets openbaar gemaakt, de gegevens die wel openbaar zijn gemaakt zijn door de Alkmaarse adviseur van het adviesbureau openbaar gemaakt.” De advocaat van de man, Mr. Schaap verdenkt de eigenaar en zijn echtgenote ervan dat zij willens en wetens haar cliënt kapot willen maken en haar cliënt is daarom ook een bodemprocedure tegen beiden gestart.

Uitspraak: medio eerste week januari

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.