11.4 C
Medemblik
24 februari 2021 22:27
Medemblik Actueel.

De aanrander op zijn fiets..

16-jarige verkrachter van meisje uit Medemblik weer voor de rechter

ONDERDIJK – Op 20 augustus 2019 werd tussen Onderdijk en Medemblik een meisje uit Medemblik door een jongeman op een fiets aangehouden, van haar fiets gesleurd en daarna bedreigd.Aanstaande dinsdag 31 maart is er weer een besloten pro forma zitting tegen de 16-jarige N.O.

OM. gaat voor verkrachting, niet aanranding

Het openbaar ministerie wil O. veroordelen voor verkrachting van het meisje, maar ook voor mishandeling en afpersing, het meisje moest hem eerder die dag 10 euro geven. Dankzij een groepje voorbijgangers werd O. gestoord in zijn misdrijf en sloeg op de vlucht.

Een maand later brak O. ook nog in in Almere en nam bij deze inbraak een snorfiets mee. De zitting zelf is een pro forma zitting waarin wordt gekeken naar de voortgang van het onderzoek, dinsdag zal vrijwel zeker ook worden besloten wanneer de besloten, inhoudelijke zitting zal zijn.

De aanranding/verkrachting van het meisje heeft in Medemblik veel woede veroorzaakt, vooral via de sociale media zijn de reacties richting de verdachte niet mals.

(1)Rechtszaken waarbij minderjarigen zijn betrokken vinden altijd achter gesloten deur plaats omdat het gaat om minderjarigen, bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld bij moord, kan de rechter beslissen om de zitting openbaar te maken.

O. wordt bijgestaan door advocaat Elwin Boskma en verblijft op dit moment in het Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt in Spijkenisse

Reageren via facebook