Medemblik Actueel.

Evenementen

Nibbixwoud in de ban van carnaval

NIBBIXWOUD – Carnavalsvereniging De Krielkokers viert voor de 49e keer het jaarlijkse carnavalsfeest. Voor het eerst vindt het plaats in de nieuwe dorpaccommodatie De Dres aan de Lange Dres in Nibbixwoud.

Vele bekende Nibbikers waren in de periode van 1968 tot heden prins, adjudant, raads- of bestuurslid en gaven met hun inbreng extra kleur aan het verenigingsleven van het dorp.
De jeugd van 12 tot 18 jaar viert morgen carnaval. D.j. Jory zorgt voor de muziek. Het thema is ‘Glow in the dark’, dat belooft een spetterende kleurenshow te worden.

Burgemeester Frank Streng overhandigt om 13.00 uur de sleutel van het Rijk der Krielen aan Prins De Zotte. Volgens diverse bronnen wordt dit een spectaculaire machtswisseling. Zieken worden vanaf 14.30 uur thuis en in het ziekenhuis bezocht. In de Cunerakerk leidt Pastor Deen om 19.00 uur een viering in de Cunerakerk. Blaaskapel De Eigenheimers en het Jubilatekoor verlenen medewerking. Jong en oud is ’s avonds welkom in De Dres. Het thema is: Dress to Impress. De band Toon and Friends maakt er een gezellige avond van.

De grote gekostumeerde optocht van kinderen en praalwagens start zondag om 12.30 uur vanaf de Wijzend en eindigt bij De Dres. De jeugd doet dan mee met sport en spel in het Grand Café en de sporthal. Ouders en carnavalsvierders zijn dan welkom in het Grand Café. Adjudant De Barg sluit de zondagavond af met muziek, samen met het duo De Gekroonde Knol.

De erekrielen-playbackshow vindt maandag 27 februari rond 14.00 uur plaats in De Dres. Vijftien verschillende acts staan op het programma. D.j. Jory maakt er ’s avonds een bruisend feest van. Het demasqué vormt het sluitstuk.

Prins de Zotte (Jacques van Neyenhof) en adjudant de Zatte (Theo van Halderen) verwachten veel carnavalsvierders in De Dres, om er een memorabel moment van te maken.

Reageren via facebook