Medemblik Actueel.

Algemeen Bedrijven

‘alle remmen los’, Medemblik heeft straks zijn eigen biertje.

MEDEMBLIK – De omgevingsvergunning is rond. De initiatiefnemers van Stadsbrouwerij Radboud ontvingen een luid applaus tijdens een aandeelhoudersvergadering. Niemand tekende bezwaar aan. “Alle remmen zijn eraf”, vertelt Pascalle Haster, lid van de werkgroep, “we gaan beginnen met het realiseren van onze plannen.”

Medemblikkers brouwden zo’n 800 jaar geleden, in de Middeleeuwen, hun eigen bier. Langzamerhand verdwenen de brouwerijen. De initiatiefnemers willen de havenstad weer een eigen bier teruggeven en leven in de brouwerij brengen. Diverse afnemers hebben zich al gemeld voor huurbrouw,schrijft onze nieuwspartner RODI Media

Piet Goverse

Medemblikker en initiatiefnemer Piet Goverse houdt zich actief bezig met diverse innovatieve projecten. “Vorig jaar startten we onder meer met crowdfunding om de stadsbrouwerij te realiseren. Ondertussen hebben we 59 aandeelhouders, die genoeg eigen vermogen hebben om het geheel vorm te geven. Tijdens een aandeelhoudervergadering is besloten, dat ik de zaken regel die nodig zijn om de onderneming te starten. Ik blijf bestuurder tot de Stadsbrouwerij haar deuren opent voor het publiek. Het mooie is… dat plaatselijke bedrijven zich bezighouden met de verbouwing van de nieuwe brouwerij. Lokale betrokkenen zetten zich graag in voor dit prachtige initiatief.”

Slopen

Maar om dit allemaal te volbrengen, moeten veel mensen bergen werk verzetten. “We willen zo snel mogelijk beginnen”, meldt Piet. “Het is nu tijd om de ideeën vorm te geven en te realiseren. Als eerste wordt veel gesloopt, gestript en afgevoerd. Vervolgens een nieuwe vloer gelegd. De brouwinstallatie staat al klaar en we popelen om die te plaatsen. De verbouwing neemt wel tijd in beslag, maar we willen in de eerste maanden van 2017 in bedrijf zijn. Bezoekers ontvangen en aansluiten op de verschillende evenementen die in Medemblik worden gehouden, zodat gasten de beleving ervaren van het monumentale gebouw, stadje en ze laten genieten van de smaak van Radboud.

Wie interesse heeft om stapsgewijs het bouwproces te volgen, kan dat doen via www.stadsbrouwerijradboud.nl. Vragen over Stadsbrouwerij Radboud? Stuur een e-mail naar info@stadsbrouwerijradboud.nl. En wie te weinig capaciteit heeft voor de brouwerij, kan via dit e-mailadres ook inlichtingen inwinnen over huurbrouw.

Reageren via facebook