D66 wil samen met VVD en Groenlinks actieplan energiezuinige dorpshuizen

Politiek – D66 trekt samen met de VVD en GroenLinks op om de verschillende dorpshuizen in de gemeente Medemblik energiezuinig te maken. Hiermee willen de drie fracties benadrukken hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met duurzaamheid. Naast het milieu-aspect levert het de dorpshuizen op de lange termijn – na 5 jaar al – ook flinke bedragen besparing op in de energiekosten. De fracties roepen per motie de wethouder op concrete actie te ondernemen.

Y.W. (Yannick) Nijsingh (D66)Donderdagavond 28 januari neemt de raad van Medemblik een besluit over financieel gelijkstellen van de verschillende accommodaties in de gemeente. Voor alle dorpshuizen uit de vijf voormalige gemeenten wordt straks één beleid geldig. Uit de documenten van de wethouder bleek dat er een rapport is opgesteld met daarin energiebesparende maatregelen specifiek voor elk dorpshuis. Dit rapport is ter advies bij de besturen van de dorpshuizen gelegd. Yannick Nijsingh (D66): ‘’Een advies is niet genoeg, de gemeente moet faciliteren dat de besturen van de dorpshuizen daadwerkelijk aan de slag kunnen met het rapport’’.

De VVD en D66 vragen met een motie de wethouder met een voorstel te komen om samen met de dorpshuisbesturen te kijken naar subsidies bij de provincie en het rijk. Daarnaast kan er bij de gemeente een kortdurende lening worden afgesloten. Met dit geld kunnen de dorpshuizen investeringen doen om energiebesparende maatregelen te treffen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.