Medemblik Actueel.

Rechtbank

Inwoner Wervershoof krijgt milde straf na rijden zonder rijbewijs

Wervershoof – Een 52 jarige inwoner van Wervershoof heeft vandaag van de politierechter in Alkmaar een zeer milde straf gekregen vanwege het rijden zonder rijdebewijs, deze was geschorst na een eerdere veroordeling. De Wervershover B. was duidelijk niet blij met het justitieële apparaat en liet dat ook duidelijk blijken aan de politierechter. En met succes.

De man werd op 6 februari 2014 ’s ochtends door de politie aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een paaltje op de Overtoom in Medemblik was gereden, de man moest van de politie mee naar het politiebureau en dat bleek niet met zachte hand te zijn gebeurd volgens B.  Zo zou hij 3 klappen op zijn gezicht hebben gekregen en ook kreeg hij een nekklem door 1 van de agenten. B. deed later op het politiebureau aangifte tegen deze agenten maar dat werd geweigerd volgens B.

Communicatieproblemen tussen het CBR en B., B. dacht dat hij na de 3 maanden die hij zijn rijbewijs voor een eerdere veroordeling gewoon weer terug had gekregen maar het CBR dacht daar anders over en schorste de rijbewijs van de man voor een lange periode waar hij eerst de verplichte cursus moest volgen en een onderzoek naar zijn rijvaardigheid moest ondergaan. B. liet ook duidelijk blijken dat de 2 jaar die hij heeft moeten wachten op deze rechtzaak buiten alle proporties was en daarin kreeg hij bijval van zowel de rechter als de Officier van Justitie.

Hierdoor viel de strafeis ook lager uit dan normaal, normaal is het rijden in een auto als het rijbewijs is geschorst 2 weken onvoorwaarlijke celstraf en een proeftijd van 2 jaar maar nu eiste de OvJ 2 weken voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar en ook de uitvoering van de vorige straf, het schorsen van het rijbewijs voor de duur van 185 dagen liet de OvJ vallen.

De rechter ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie en veroordeelde B. tot 2 weken voorwaarlijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar en teniet verklaring van de ten uitvoer brengen van de voorwaarlijke schorsing van het rijbewijs.. 

Reageren via facebook