19 C
Medemblik
20 september 2020 17:08
Medemblik Actueel.

Medemblik wint rechtzaak over illegale bewoning bijgebouw Midwoud

Medemblik – De gemeente Medemblik heeft van de rechter in Alkmaar gelijk gekregen in hun strijd tegen illegale bewoning van (bij)gebouwen in de gemeente Medemblik.  De huurders van een bijgebouw in de kern Midwoud vond dat zij niet aan de eis van de gemeente Medemblik hoefde te voldoen omdat zij huurbescherming genoot.

De gemeente Medemblik heeft de huurders meerdere malen aangegeven dat het bijgebouw niet voor bewoning is bestemd en daarom verlaten moet worden. De gemeente Medemblik heeft hierop een last onder dwangsom opgelegd aan de bewoners van het pand in Midwoud.  De gemeente Medemblik wenst niet mee te werken aan een aanpassing van het bestemmingsplan en eist dat de bewoners het pand verlaten.

De rechter van de rechtbank in Alkmaar wees alle claims af van de huurders, de rechter vond dat ook met de door de huurders overlegde foto’s, niet is gebleken dat zij zich kunnen beroepen op het gelijkheidsbeginsel en stelde de gemeente Medemblik in het recht. De huurders van het pand moeten deze nu verlaten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?