Medemblik Actueel.

Algemeen Rechtbank

Medemblik Actueel brengt live de rechtzaak Maurycy

WERVERSHOOF – Maandagochtend om 09.00 uur start de rechtzaak tegen Happy Days, twee medewerkers van de speelhal, Small Steps en een oud-medewerker van de opvang voor dood door schuld, onder de beschuldigden is een inwoner van Wervershoof. 

Maurycy Biernacki was 4 jaar oud toen hij in december 2015 van een speeltoestel viel bij partycentrum Happy Days in Grootebroek. Negen dagen later overleed hij aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel. Nu, aan de vooravond van een grote rechtszaak tegen de speelhal en de buitenschoolse opvang, doen Maurycy’s ouders hun emotionele verhaal. “De vraag die we nog altijd hebben: waarom is hij overleden?”

Volgens Maurycy’s ouders was de eigenaar van Happy Days vaak genoeg gewezen op de fouten en had hij aanpassingen moeten doen. “Hij is een slechte man, we vinden hem onmenselijk”, vertelde Hubert aan NH Nieuws. “Hij heeft nooit zijn excuses aangeboden. Daardoor voelt het alsof we niks waard zijn.”

Onze verslaggeefster zal morgen en mogelijk als de rechtzaak uitloopt ook dinsdag live vanuit de rechtzaal verslag doen van deze zaak.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook