16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 22:38
Medemblik Actueel.

Joffrey Post, mensenredder in hart en nieren. (videoreportage)

Regionieuws – Joffrey Post uit Zwaag werkt bij de Reddingsbrigade in Den Helder. Binnenkort zal hij met een boot op zee bij Lesbos levens van vluchtelingen proberen te redden. Dat is opmerkelijk omdat hij tijdens eerder werk bij de brandweer een trauma opliep.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Bij het eerste ongeluk waar hij als vrijwillige brandweerman werd ingezet, overleed één van zijn beste vrienden. Uiteindelijk zorgde dat voor een posttraumatische stress stoornis.

Hulp
Door hulp en veel praten is hij daar weer uitgekomen. “Ik denk dat ik nu beter met ernstige situaties om kan gaan en er makkelijk over kan praten”, denkt Joffrey. Hij verwacht niet dat het hem bij zijn werk op Lesbos zal hinderen.

Hij wordt ruim twee weken ingezet door de Stichting Bootvluchteling. Langer is niet verantwoord, gezien de dramatische werkzaamheden waarbij de redders op zee mee te maken krijgen.

Kinderen
Dagelijks komen gammele bootjes vol vluchtelingen uit het Midden-Oosten aan op Lesbos. Een deel daarvan, waaronder kinderen, verdrinkt daarbij. De 23-jarige Jofrrey Post uit Zwaag vertrekt 18 januari naar het Griekse eiland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?