Medemblik Actueel.

De woning van de vermoordde Michelle Koek
Rechtbank

Moordenaars Michelle Koek in hoger beroep tegen straf

AMSTERDAM – De moordenaars van de Andijkse Michelle Koek zijn vandaag in hoger beroep gegaan bij het hof in Amsterdam. Bij aanvang van de zitting bleek dat medeplichtige Jawed H. zijn hoger beroep had ingetrokken en berustte in zijn vonnis van 11 jaar cel voor zijn aandeel in de moord.

De transseksuele Michelle Koek werd op 29 april 2015 dood gevonden in haar woning. Later bleek dat één van de verdachten, Jawed H., eigenaar was van de kringloopwinkel in Andijk die hij aan Koek verkocht.

In hoger beroep van de hoofddader Michel S. vroeg de advocaat van S. het hof om de opgelegde TBS om te zetten in een voorwaardelijke TBS., maar ook om het horen van 2 deskundigen van het Pieter Baan Centrum in Utrecht over Michel S.

De advocaat van S. heeft diverse vragen die hij wil stellen aan de psychiater en de psycholoog over Michel S.. Zo wil de advocaat weten wat de 8 jaar detentie voor invloed heeft op S. en of de mogelijkheid van een voorwaardelijke TBS. een optie is. Het liefst ziet de advocaat van S. dat de celstraf van het vonnis wordt afgehaald en S. direct aan zijn TBS. kan beginnen.

De advocaat-generaal van het hof ziet geen bezwaren in de vagen van de advocaat maar ziet wel het liefst het huidige rapport, dat ruim een jaar oud is, wordt ge-update  door het PCB. Dit kan ook mondeling tijdens de volgende zitting, maar een kort verblijf in het PCB is ook geen probleem volgens de advocaat-generaal.

Het hof besloot hierop om het vonnis van Jawed H. definitief te verklaren, Michel S. zal door het PCB worden onderzocht of hij in staat is om eerst de 8 jaar cel uit te zitten voor hij aan zijn TBS. gaat beginnen.

De inhoudelijke zitting zal niet binnen 3 maanden plaatsvinden.

Reageer op dit onderwerp

X