14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 05:37
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Rechtbank stuurt Wervershover 2 jaar naar inrichting

WERVERSHOOF – De 19-jarige M.vd W. uit Wervershoof hoorde 2 weken geleden door het Openbaar Ministerie een ISD-behandeling eisen. Het Openbaar Ministerie ziet vd. W. als een stelselmatige misdader en ziet een ISD  liever dan een celstraf omdat hij daarna toch weer gewoon doorgaat met zijn misdaden.

De voorzitter van de Meervoudige Kamer van de rechtbank in Alkmaar kon zich prima vinden in de eis van het Openbaar Ministerie en stuurt vd. W. voor de duur van 2 jaar naar een ISD-instelling om zich daar te laten behandelen, mocht vd. W. volledig meewerken aan de behandeling dan is er een kleine kans op een vervroegde vrijlating.

Lees ook: Wervershoofse familie rechtzaal uitgezet

Tijdens de rechtzaak 2 weken geleden was er veel tumult in de zaal toen de broer van vd. W. zich met de zaak begon te bemoeien en met dwang door de parketpolitie uit de zaal werd verwijderd en niet veel later ook de rest van de familie de zaal moest verlaten vanwege de agressieve sfeer die in de zaal hing.

vd.W. zelf bleef volhouden dat hij onschuldig was en ook zijn advocaat wilde geen onvoorwaardelijke ISD-maatregel maar een voorwaardelijke maatregel. De rechtbank schoof die wens aan de kant en dus mag vd. W. zich binnenkort melden bij 1 van de ISD-inrichtingen in Nederland.

ISD-maatregel

De maatregel ISD is een maatregel om meerderjarige stelselmatige daders te plaatsen in een daartoe aangewezen inrichting. De wet is op 1 oktober 2004 in werking getreden. Met deze wet heeft de wetgever beoogd stelselmatige daders, die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting te plaatsen die specifiek voor hen bestemd is.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?