Gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 bieten
- 4 el olijfolie
- 4 el boter (op kamertemperatuur)
- 50 g gorgonzola (op kamertemperatuur)
- 2 grote biefstukken
- 75 g waterkers of
- 75 g veldsla
- 1 appel (in schijfjes)
- 2 el appel- of wittewijnazijn
- aluminiumfolie
- vershoudfolie
Instructions
- Wrijf de bieten in met 2 eetlepels olijfolie en zout. Wikkel in aluminiumfolie en rooster op de barbecue of in de grillpan gaar.
- Mix intussen de boter met de gorgonzola.
- Schep op een stuk vershoudfolie en vorm tot een rol.
- Leg in de koelkast.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper en gril op de barbecue of in de grillpan.
- Pel de schil van de bieten en snijd ze in plakjes.
- Meng met de waterkers, appel, azijn en overige olie.
- Laat de biefstukken 5 minuten rusten.
- Verdeel de salade over borden.
- Snijd de biefstukken in plakjes en leg op de salade met een plakje boter erop.
Reageer