Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

Wat eten wij vandaag: Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes Wat eten wij vandaag: Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 150 g gerookte hammen, in dunne reepjes
  • 400 g spinazie, panklaar
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 4 eieren
  • 1 el Provençaalse kruiden

Instructies

  1. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de hamreepjes krokant. Neem ze uit de pan en voeg de spinazie toe aan het bakvet.
  2. Laat al omscheppend in 1 minuut slinken en schep over in een zeef. Druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
  3. Bekleed de bakplaat met het bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenranden van het deeg om zodat een dikkere, hogere rand ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Splits intussen de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
  5. Klop de eiwitten los met 1 eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Verdeel de spinazie en ham gelijkmatig over het deeg en giet de eiwitten losjes eroverheen.
  6. Laat de eidooiers voorzichtig hier en daar bovenop de vulling glijden en besprenkel met nog wat olijfolie. Bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar.

Reageer op dit onderwerp