Menu van de dag – Chili con carne met in rode wijn gestoofd rundvlees
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 eetl. bloem
- 2 theel. paprikapoeder
- 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theel. chilipoeder
- 600 g magere runderlappen (in kleine blokjes)
- 4 eetl. olijfolie
- 2 rode uien (in halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 4 tomaten (in blokjes)
- 200 ml rode wijn
- 300 ml runderbouillon
- 400 g kidneybonen (afgespoeld, uitgelekt)
- 1 bosje koriander (vers, gehakt)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vermeng de bloem met een flinke snuf zout en de specerijen en wentel het vlees erdoor. Verwarm de olie en roerbak de helft van de vleesblokjes op middelhoge stand.
- Schep ze uit de pan en roerbak de rest van de vleesblokjes.
- Schep het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los met een paar eetlepels water.
- Voeg de uiringen toe en bak ze op lage stand circa 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog twee minuten mee.
- Leg al het vlees en de tomaten in de pan en blus het geheel af met de wijn.
- Laat op hoge stand even koken en giet dan de bouillon erbij tot het vlees helemaal onder staat.
- Laat aan de kook komen en leg het deksel op de pan.
- Zet als het kan de pan in de oven en laat het vlees in circa twee uur gaar worden.
- Schep na 1,5 uur de kidneybonen erdoor en laat dit samen nog een half uur of langer in de oven stoven.
- Serveer met wat verse koriander.
Serving size: 4 Calories: 345 kcal Fat: 14g Carbohydrates: 16g Protein: 29g
Notes
[b]Tip: Lekker met rijst of brood. Als je het zo te pikant vindt, kun je de chilipoeder weglaten.[/b]
Reageer