Bekvechten om de fractievergoedingen

MEDEMBLIK – In Nederland krijgt elke fractie in een gemeenteraad een x bedrag per jaar vanuit de gemeente als tegemoetkoming in de kosten die een fractie maakt om te kunnen functioneren. Wel moet elk jaar over deze vergoeding verantwoording worden afgelegd en zijn er regels waaraan het geld wel en waaraan het geld niet mag worden uitgegeven.

In de gemeenteraad van de gemeente Medemblik is nu een discussie ontstaan vanwege een brief van GroenLinks die vraagtekens zet bij de uitgaven van 5 van de fracties die voor een bedrag van € 3.765,12 hebben gedeclareerd. Het ging hierbij over advertenties in de Medemblikker, de Binding en de Andijker. Volgens GroenLinks hebben deze 5 fracties in deze advertenties partijpolitieke opvattingen geventileerd, wat volgens GroenLinks niet is toegestaan.

Tijdens de afgelopen commissievergadering kreeg GroenLinks commissielid George van Keulen de wind van voren van de overige fracties, waarbij het soms hard tegen hard ging. Vooral Silva Visser (ChristenUnie) en Mark Raat (VVD) lieten duidelijk merken dat zij het niet eens waren met de klacht van het GroenLinks commissielid.

Tekst loopt door onder de video

Aankomende donderdagavond gaat de gemeenteraad wederom in discussie over de fractievergoeding over 2020 als deze moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De uitzending is online te volgen via www.medemblik.nl

Reageren via facebook