9 C
Medemblik
21 januari 2021 05:36
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik: in 2017 hondenbelasting eerlijker besteed maar forse verhoging rioolheffing

MEDEMBLIK – Critici van de hondenbelasting kunnen hun hart ophalen. In 2017 zal ruim 50.000 euro van de opbrengst van de hondenbelasting worden gereserveerd voor het aanleggen van omheinde uitlaatplekken en andere voorzieningen voor honden(bezitters). 

Dat is het resultaat van een tegenvoorstel van de VVD, GL, PWF,PW2010 en PvdA op de begroting voor 2017. Deze partijen wilden graag de gehele opbrengst van de belasting (185.000) hiervoor uitgeven, maar dat haalde geen meerderheid. In het kader van ‘beter iets, dan niets’ was er wel een meerderheid voor een compromis met CDA, GB en D66: 50.000 euro in 2017 en de rest in de jaren daarna. De VVD is tevreden en ziet dit als een stap in de goede richting.

Wederom scherpe verhoging rioolheffing

Fractievoorzitter Mark Raat zegt tegen Medemblik Actueel: “Minder enthousiast zijn wij over de verhoging van de rioolheffing. Die zal in 2017 met 7% stijgen, ons tegenvoorstel voor slechts een correctie voor inflatie van 1,2% haalde geen meerderheid. Vele inwoners zullen hierdoor volgend jaar tientallen tot honderd euro extra gaan betalen. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat de heffing zoveel zal stijgen. Er is namelijk nog geen actueel onderhoudsplan en wethouder Nederpelt heeft aangegeven dat het tarief wat hij in 2017 in rekening brengt pas over vijf jaar nodig is! Ook is er al veel gespaard de afgelopen jaren. De inwoners mogen blijkbaar de knip trekken voor de reservepotjes en extra rente-inkomsten van de gemeente.

De VVD is wel blij dat de afvalstoffenheffing en OZB met niet meer dan de inflatie stijgen, samen met CDA, D66 en GB hebben wij hiervoor voorstellen ingediend.

Daarmee is voorkomen dat beide tarieven 3% stegen, zoals de wethouder voorstelde.

Reageren via facebook