PWF wil verkeersveiligheidsplan in Medemblik, ‘geef de politie handvatten om op te treden’

MEDEMBLIK – In 2011 heeft de gemeente Medemblik het gemeentelijke verkeers- en vervoersplan vastgesteld. In dit plan staat alles wat met het verkeer en vervoer van personen, dieren en materialen te maken heeft.

Geen verkeersveiligheidsplan

Siem Zeilemaker(PWF)

Siem Zeilemaker (PWF) is het opgevallen dat er geen verkeersveiligheidsplan aanwezig is in Medemblik, met een verkeersveiligheidsplan kan de politie veel beter handhaven op plaatsen waar de meeste (dodelijke) slachtoffers en ernstig gewonden vallen in het verkeer.

Nu blijkt dat Medemblik niet alleen staat maar dat vrijwel alle gemeenten geen verkeersveiligheidsplan hebben. Daarom wil Zeilemaker van het college weten of er een verkeersveiligheidsplan is binnen de gemeente Medemblik en als dit niet het geval is of het college dit wil gaan realiseren.

De gemeente Medemblik kent diverse gevaarlijke kruispunten, waarvoor de kruispunten in het Grootslag eruit springen. Veelal door voorrangsfouten vinden hier veel ongelukken plaats, en ondanks dat het Hoogheemraadschap diverse maatregelen heeft genomen blijven de ongelukken gebeuren.

Met een verkeersveiligheidsplan heeft de politie handvatten om maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Reageren via facebook