Ria Manshanden van GroenLinks tegen Medemblik Actueel: ‘Ja, ik ga stoppen na de verkiezingen in 2022’

MEDEMBLIK – Ria Manshanden stopt met haar politieke carrière na de gemeenteraadsverkiezingen in 2020. Ria Manshanden kwam in de gemeenteraad van Medemblik na de fusie met Andijk waar zij ook al voor GroenLinks in de gemeenteraad zat. Maar nu is de tijd daar om aan het laatste jaar als raadslid in de gemeenteraad van Medemblik te zitten. 

Ria Manshanden doet haar verhaal tegen Medemblik Actueel waarom zij gaat stoppen: “Allereerst omdat dit al mijn derde raadsperiode in Medemblik is. Daarvoor heb ik ook nog in de raad van Andijk gezeten, voor de fusie met Medemblik en Wervershoof in 2011. Het is tijd voor andere mensen, ik heb de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heb er heel veel zin in om mijn oude werk als kunstenaar weer op te pakken. Schilderen, fotograferen, collages maken ik kom er nu door de drukte en de hectiek niet meer aan toe. Ook al is het mooi werk om te doen, het is de laatste jaren zoveel drukker geworden. Informatie en thema-avonden, burgerparticipatie, regionale raden en bijeenkomsten, allemaal naast het gewone commissie en raadswerk, het is zo langzamerhand een volledige baan geworden. Daarbovenop de digitale ontwikkelingen en social media, kortom het is genoeg geweest.

Maar zover is het nog niet. Vanaf nu is het nog bijna een jaar en het werk zal ik met evenveel inzet tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voortzetten. En ik hoop van ganser harte dat er zich nieuwe mensen bij GroenLinks aandienen die mijn stokpaardjes en dat waren toch vooral alle onderwerpen rondom de bescherming van de natuur, het landschap ,stilte en nachtelijke duisternis over zullen nemen.

Om het vertrek van Ria Manshanden op te vangen zoekt GroenLinks Medemblik kandidaten voor haar kieslijst 2022. Zie jij jezelf als fractielid voor GroenLinks om daar de belangen te behartigen dan kunt u zich aanmelden als kandidaat.

Informatie en aanmelden

Ook niet leden kunnen zich aanmelden als kandidaat. Dat betekent dat je de waarden en visie van GroenLinks onderschrijft. Potentiële kandidaten dienen bereid te zijn lid te worden van  GroenLinks als zij dat nog niet zijn. Ben jij al lid van GroenLinks en/of ken jij mensen in jouw omgeving waarvan jij denkt dat ze interesse hebben? Stuur dit bericht aan hen door. GroenLinks Medemblik maakt graag kennis met ze. Voor vragen of meer informatie over de afdeling kun je contact opnemen met de voorzitter Gilles Beydals tel. 0652468874 of groenlinks@beydals.eu Je kunt je ook direct als kandidaat aanmelden via het volgende emailadres: glwestfriesland@gmail.com. Na aanmelding wordt je uitgenodigd voor een gesprek met de regionale kandidatencommissie. De sluitingsdatum wordt nader bekend gemaakt.

Reageren via facebook