Medemblik en Zwembad Zuiderzee zetten samenwerking toch voort

MEDEMBLIK – Afgelopen 19 november 2020 werd tijdens de begrotingsraad door de gemeenteraad aan het college de opdracht gegeven om de subsidie voor het Zuiderzeebad op 30.000 euro per jaar te handhaven met als voorwaarde dat het zwembad openbaar toegankelijk blijft en dat de dekking van dit amendement moet worden gevonden in de besparing door het afschrijven van de kapitaallasten voor het nieuwe gerenoveerde dorpshuis in Abbekerk over 40 jaar te verspreiden.

Ging de gemeente Medemblik er dinsdag nog vanuit dat na 2021 de samenwerking met het Zuiderzee Zwembad ten einde zou  komen, vandaag komt de gemeente Medemblik met een update over het bericht dat wij dinsdag plaatsten: ,,Heel even leek het erop dat zwembad Zuiderzee in Medemblik vanaf 2022 niet meer openbaar toegankelijk zou zijn. Reden hiervoor was de afbouwende subsidie door de gemeente, terwijl de  kosten om het zwembad open te houden toenamen. Een bijbehorende informatienota werd op 13-04 door de gemeente openbaar gemaakt. Toch bleek er sprake van een klein misverstand, en wordt er nu samen met de eigenaar bekeken welke openstelling er past bij de beschikbare subsidie (van dertigduizend euro) die door de gemeenteraad is toegezegd. Dankzij deze ontwikkeling  kon de eerdere informatienota, waarin er geen samenwerking werd gevonden, teniet worden verklaard.

Wethouder Joset Fit laat aan de redactie weten blij te zijn dat de ruis die tussen de gemeente en het Zwembad was ontstaan is verdwenen en dat de samenwerking door kan worden gezet.

Reageren via facebook