Foto: Barend Hoekstra

D66: “Kermis Wervershoof op de Dorpstraat, anders afsluiten voor de cafés tijdens de kermis”

WERVERSHOOF – De D66 fractie in de gemeenteraad van Medemblik ziet het liefst dat de kermis in Wervershoof zoals voorheen gewoon weer op de Dorpsstraat gaat plaatsvinden en niet zoals vorig jaar op de Westrand. De gemeente maar ook de kermisexploitanten willen de kermis nog dit jaar op de Westrand gaan houden om zo de 1.5 meter maatregel te kunnen handhaven.

Volgens D66 kijken de inwoners van Wervershoof er naar uit dat de kermis weer gewoon op de Dorpstraat wordt gehouden en vraagt het college of zij willen kijken of er toch geen mogelijkheid is dat de kermis niet op de Westrand maar op de Dorpsstraat kan worden gehouden.

Ondertussen heeft het bericht dat de kermis in Wervershoof niet op de Dorpsstraat plaatsvind voor veel reuring gezorgd in het dorp. Verreweg de meesten willen dat de kermis gewoon weer op de Dorpsstaat wordt gehouden.  Een peiling in ‘Je bent Wervershover als…’  zegt wel genoeg, ruim 1100 mensen stemmen voor de kermis op de Dorpsstraat en maar 20 mensen stemmen voor de kermis op de Westrand.

Foto: Archieffoto van de kermis in Wervershoof (Foto: Foto Hoekstra)