VVD, Hart voor Medemblik en de BAMM willen kwijtschelding lokale belastingen voor horecaondernemers

MEDEMBLIK – Als er 1 sector is die zwaar lijdt onder de coronacrisis dan is dat wel de horeca. Vanaf het begin van de coronacrisis zijn de deuren op slot en enkel de restaurants hebben dan nog de mogelijkheid om te bestellen en af te halen of te laten bezorgen. De horeca is dan relatief gezien ook veel zwaarder getroffen dan de andere sectoren.

De drie partijen komen donderdagavond met een gezamenlijke motie waarin zij het college oproepen om de horecaondernemers geen uitstel van belastingbetaling aan te bieden maar juist de belastingen kwijtschelden. De partijen willen nu dat, mits de horecaondernemers hier zelf om vragen en voor 15 maart 2020 actief waren, de OZB en de rioolheffing kwijt te schelden.

Ook roepen de drie partijen het college op om met eigen kennis en kunde een creatieve en werkbare oplossing te zoeken, in samenwerking tussen het ondernemersloket en de afdeling belastingen.

De drie partijen vinden dat de gemeente in zijn algemeenheid coulant moet zijn voor de inwoners en de ondernemers van de gemeente Medemblik die in betalingsproblemen zijn gekomen door de coronacrisis. Het college moet dan ook volgens de drie partijen de invorderingsactiviteiten bij wanbetaling op een laag pitje te zetten en geen boetes en rentes in rekening brengen.

De motie zal vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering worden ingebracht.

Reageren via facebook