Partijen roepen college Medemblik op met een raadsvoorstel te komen om zelfbewoning te verplichten

MEDEMBLIK – Er wordt al lang over gesproken, zowel op lokaal als op landelijk niveau, het verkopen van woningen aan huisjesmelkers die dan vaak tegen hoge huren de woning verhuren aan arbeidsmigranten en/of expats.

In oktober 2019 vertelde Siem Zeilemaker(PWF) nog tegen Medemblik Actueel dat dit één van de redenen is dat de huizenmarkt voor woningzoekenden een crime aan het worden is omdat er te weinig betaalbare koopwoningen overblijven. Begin 2020 liet Albert Gieling van de Woonschakel ook al weten dat woningen die door de Woonschakel worden verkocht de eerste 5 jaar enkel door de koper van de woning mag worden bewoond.

Nu komen vanavond het CDA, PWF, D66, Hart voor Medemblik, GroenLinks en de PvdA met een motie waarin het college wordt opgeroepen met een raadsvoorstel richting de gemeenteraad te komen waarmee de gemeente handvatten krijgen waardoor het zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding beter kan worden ingezet. Het college moet dan nog dit voorjaar met het raadsvoorstel richting de gemeenteraad komen.

Reageren via facebook