GemeenteBelangen: ‘College denk om de minimaal 30% afspraak voor bouwen in kleine kernen’

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft afgesproken dat 70% van de bouw van nieuwbouwwoningen in de 4 grote kernen zal gaan plaatsvinden en de resterende 30% in de kleine kernen van de gemeente Medemblik. Provinciaal beleid zorgt ervoor dat ook de gemeente Medemblik zich moet houden aan de bescherming van het landschap waardoor er voor het bouwen van woningen in landelijk gebied een uitgebreide en langdurige procedure nodig is. Daarom is er besloten om in de 4 grootste kernen van de gemeente Medemblik 70% van alle nieuwbouw woningen te bouwen en de resterende 30% in de overige kernen.

GemeenteBelangen hamert op minimaal 30% voor de kleine kernen

In een gezamenlijke brief van fractievoorzitter Luiten Plekker en Piet Mosch, woordvoerder Ruimte van Gemeentebelangen willen beiden dat het college al op korte termijn woningbouw kan realiseren in Twisk, Hauwert, Zwaagdijk-West en Sijbekarspel. De gemeenteraad van de gemeente Medemblik zal vanavond over de bespreeknotitie ingediend door GemeenteBelangen gaan discussiëren.

Bijlage 2 Document Gemeentebelangen verspreid via griffiemail van 15-04-2021

Reageren via facebook