Medemblik formeel niet geïnformeerd over de vestiging van de grondstoffenbank Agriport

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van berichtgeving op o.a. Medemblik Actueel over de uitbreiding van de grondstoffenbank op Agriport, er mag nu 4x zoveel asbesthoudend grond worden opgeslagen en verwerkt, heeft PWF en Hart voor Medemblik vragen gesteld aan het college of de gemeente Medemblik hier wel op de hoogte van was.

‘Nee,’ zegt Medemblik in een eerste reactie, ‘Wij zijn formeel niet geïnformeerd over de vestiging van de grondstoffenbank Agriport.’ Het college zegt wel in een reactie op de vragen van de beide partijen dat zij graag op de hoogte wil blijven van activiteiten die van invloed zijn op de leefomgeving van de inwoners van de gemeente Medemblik en door de buurgemeenten op de hoogte worden gehouden.

Om dit te bewerkstelligen zijn wij laatst in gesprek gegaan met onze collega-bestuurders van de gemeente Hollands Kroon, om afspraken te maken over het actief informeren over activiteiten die mogelijk de kwaliteit van de leefomgeving beïnvloeden.” schrijft het college.

Het college is ondertussen in gesprek met het college van Hollands Kroon over het informeren van elkaar bij plannen die zich nabij de gemeentegrens bevinden, dan wel plannen die effect hebben op elkaars gemeente. Het college zal tijdens de gesprekken ook dit voorbeeld meenemen.

Om dit te bewerkstelligen zijn wij laatst in gesprek gegaan met onze collega-bestuurders van de gemeente Hollands Kroon, om afspraken te maken over het actief informeren over activiteiten die mogelijk de kwaliteit van de leefomgeving beïnvloeden,” besluit het college.

Grondstoffenbank Agriport mag nu 4x zoveel asbesthoudende grond storten van Hollands Kroon

Reageren via facebook