0.5 C
Medemblik
17 januari 2021 05:03
Medemblik Actueel.

Bewoners Ringbalk Wognum verfraaien de buurt

WOGNUM – Een mooi voorbeeld van hoe bewoners, samen met de gemeente, aan de slag gaan om hun straat te verfraaien, troffen we aan in Wognum.

Ringbalk 3Aan de Ringbalk heeft de buitendienst vorig jaar een dertig meter lang plantsoen gerooid. Nadat de uit te kluiten gewassen struiken waren weggehaald vroegen buurtbewoners om op deze plek een bloemrijke beplanting terug te zetten. Dit in plaats van bosplantsoen of gras.

Deze beplanting brengt meer kosten voor aanschaf en extra onderhoud met zich mee. Daarom heeft de gemeente met de buurtbewoners afspraken gemaakt. De gemeente levert de beplanting en drie aangrenzende bewoners nemen het onderhoud voor hun rekening.

Zaterdag 23 april hebben medewerkers van de gemeente Mededemblik samen met de enthousiaste buren de vaste bloemrijke planten geplant. Met elkaar een zeer geslaagd buurtinitiatief waar de bewoners én de gemeente blij mee zijn.

Reageren via facebook