Medemblik komt met plan van aanpak zwerfafval winkelcentrum De Boogerd Wognum

WOGNUM – Op vragen van Tom Beerepoot van de VVD over het zwerfafval in en rond het winkelcentrum in Wognum zegt de gemeente Medemblik dat de zwerfafval coördinator met de wijkopzichter heeft afgesproken gedurende 6 weken een schouw te gaan houden.

De gemeente Medemblik zal op basis van de resultaten van deze schouw dan beoordelen of er extra maatregelen moeten worden genomen en welke financiële gevolgen hieraan verbonden zijn. De coördinator zal ook met de winkeliers in gesprek gaan over het zwerfafval. Bij de schouw van afgelopen 6 februari kwam wel naar voren dat de bakken iets voller waren dan normaal, maar de gemeente Medemblik wil eerst alle schouwen gaan afwachten.

Wognumse vrijwilligersorganisatie “Ogen en oren” wil ook in het weekend legen vuilnisbakken winkelcentrum, VVD stelt vragen