Medemblik Actueel.

Essen verdwijnen uit straatbeeld, Medemblik kan veiligheid inwoners niet langer garanderen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik gaat alle zieke Essen binnen de gemeente Medemblik preventief verwijderen, onder de Essen heerst de Essentaksterfte waardoor de kans groot is dat takken van een Es zomaar kunnen afbreken waardoor de veiligheid van de inwoners niet langer gegarandeerd kan worden, en is de gemeente Medemblik aansprakelijk voor alle gemaakte kosten.

Om het verlies aan Essen op te vangen komt er een diversiteit aan andere bomen voor in de plaats. Maar ook andere zieke bomen binnen de gemeentegrens ontkomen niet aan de snoeizaak.

Meer diversiteit in aanplant

De gemeente Medemblik is al geruime tijd bezig om struiken te vervangen voor een meer diverser aanplant van vaste planten om zo voldoende aanbod te creëren voor vlinders/bijen en hommels om nectar te vinden. De gemeente Medemblik staat ook zeer welwillend tegenover initiatieven vanuit de bevolking om grasvelden om te bouwen naar een kruidentuin om zo de insecten weer ruimte te geven.

De gemeente Medemblik heeft al op diverse plekken binnen de gemeente biodiversiteitsprojecten lopen, en roept haar inwoners op om andere mogelijke locaties aan te melden, dit kan via de fixi-app, voor nog meer ‘kruidentuinen’ binnen de gemeente Medemblik.

De gemeente gaat dan samen met de wijkopzichter en de voorman die gaat over het groen in Medemblik in overleg en als die positief zijn zal dit gerealiseerd gaan worden.

Reageren via facebook