Nieuweboer wint van topklasser AC Kingdom en gaat verder in landelijke beker

WERVERSHOOF – Afgelopen maandag speelde Nieuweboer H1 een tussenronde voor de landelijke beker. Na de eerdere winst op ZVV Urk kwam nu het Amsterdamse AC Kingdom, spelend in de Topklasse, naar Sporthal de Dars. 

In het eerste kwart van de wedstrijd zette de technisch vaardige spelers van AC Kingdom het slordig en te afwachtend spelende Nieuweboer vast op de eigen helft. Kingdom liet de bal rond gaan om ruimte te maken voor een schietkans. Met 2 succesvolle schoten leidde Kingdom halverwege de 1e helft met 0-2. In de laatste 5 minuten een zonder schroom spelend Nieuweboer. Eerst benutte Joris Schouten een diepe bal van Nick Kuin, even later rondde Sven Deen een fraaie aanval af en vlak voor de wissel kreeg de diepgaande Nick Kuin de bal perfect aangegooid door keeper Stan Vertelman en zette Sporthal de Dars in vlam en Nieuweboer op voorsprong.

Na de pauze lukte het Kingdom snel de achterstand om te zetten in een 3-4 voorsprong. Met name de 4e treffer was een genot om te zien. Nieuweboer verhoogde na dit doelpunt het baltempo en halverwege de 2e helft bracht Raymon Koning de tussenstand op 4-4. In deze fase hield keeper Stan Vertelman met een aantal goede reddingen Kingdom van scoren af. De belangrijkste redding was van Nick Kuin. Na balverlies in de aanval kwam een speler van Kingdom alleen voor Stan Vertelman. Stan parreerde de bal en de 2e poging werd door Nick Kuin van de lijn gehaald. Even later, met nog 3 minuten te spelen,   bracht Nick Kuin in een snelle aanval op aangeven van Mark Zwagerman Nieuweboer op voorsprong. Een minuut later rondde Nick Kuin een goede aanval met Sven Deen af. Kingdom gaf zich niet gewonnen en met nog 40 seconden te spelen brachten zij de achterstand terug tot 6-5. Nieuweboer hield stand en plaatste zich daardoor voor de volgende bekerronde op 16 oktober.

De tegenstander komt uit de nog te spelen wedstrijd ZVV Dosko (Emmen) – Madereros (Nijmegen).

Reageren via facebook