Medemblik Actueel.

Zo zag het veld er uit in het seizoen 2006-2007. Strandvogels won toen in winterse omstandigheden met 1-0 van RKEDO door een doelpunt van Richard Mol. (Foto: v.v. Strandvogels)
Voetbal

Voetbal: Strandvogels heeft lot in eigen handen tegen RKEDO

ONDERDIJK – Hierbij weer de (vrijwel wekelijkse) voorbeschouwing en dus geen terugblik, het verleden kunnen we toch niet meer veranderen. De toekomst hebben we zelf, deels in ieder geval, in de hand. En in die toekomst is RKEDO de eerstvolgende tegenstander van Strandvogels. Een ploeg die net als de Vogels tot nu toe bezig is aan een matig seizoen. Met twee overwinningen en vier nederlagen staat RKEDO twee plekjes hoger dan Strandvogels, terwijl het verschil in punten slechts één is.

Het belooft komende zondag aan de Sportlaan daarom een duel te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Dat is in het verleden, toch nog een beetje terugblikken dan, ook vaak zo geweest. Van de laatste 8 ontmoetingen voor de competitie in Onderdijk won Strandvogels 5 en RKEDO 3. Gelijk spelen tegen elkaar doen Strandvogels en RKEDO vrijwel nooit (de enige keer was vorig seizoen in De Goorn).

RKEDO boekte vorige week een belangrijke zege op een naaste concurrent. ALC werd in De Goorn met 2-0 verslagen in een duel dat RKEDO met 10 man beëindigde. Het was dus de tweede overwinning van dit seizoen, na de eerdere thuiszege tegen Sporting Andijk (4-1). Ongetwijfeld zal RKEDO in Onderdijk graag de eerste uitzege van het seizoen grijpen, maar het is aan Strandvogels daar een stokje voor te steken. Een noodzakelijk stokje ook wel, want de Vogels hebben op de ranglijst alleen de buurtgenoten Sporting Andijk en Zwaagdijk nog onder zich. En met een bezoek aan Always Forward in het vooruitzicht zouden drie punten tegen RKEDO zeer welkom zijn.

Reageren via facebook