Strandvogels wacht lastige klus in Hem

ONDERDIJK – Na de eenvoudige overwinning op Berkhout wacht Strandvogels zondag waarschijnlijk een lastiger klusje in Hem waar De Valken de volgende tegenstander is. De Valken is onder leiding van oud-Vogelstrainer Rene Bierdrager wisselvallig aan het seizoen begonnen, wat punten betreft dan. Want De Valken trof al wel behoorlijke tegenstanders als Always Forward, St. George en HSV Sport 1889. Eigenlijk was de enige opvallende tegenvaller de 4-0 nederlaag van vorige week bij HSV Sport 1889. Verrassend omdat het de eerste thuisoverwinning van Sport was na eerdere nederlagen tegen Sporting Andijk en Kwiek ’78.

Op eigen veld is De Valken vaak echter sterk en ook de twee eerste thuiswedstrijden van dit seizoen werden in winst omgezet. Op de openingsdag van de competitie werd Woudia met 5-2 verslagen, twee weken later werd Oosthuizen met 7-0 van het vaak lastig bespeelbare veld geveegd. Vorig seizoen troffen De Valken en Strandvogels elkaar op de laatste dag van de competitie. Strandvogels moest winnen om nog een kans op de titel te houden maar bleef steken op 0-0.

Dat duel was echter in Onderdijk, eerder dat seizoen wist Strandvogels in Hem wel met 0-2 weten te winnen. Dat was een van de drie overwinningen van de Vogels in Hem de laatste tien jaar. In 2015-2016 werd er met 0-1 gewonnen, in 2011-2012 met 3-4. De andere wedstrijden werden gewonnen door De Valken, een gelijkspel tussen beide vogels lijkt dus ook zondag uitgesloten. De Valken zal zich willen revancheren voor de forse nederlaag bij HSV Sport, Strandvogels zal willen winnen om de perioderace met Always Forward kansrijk te houden. Die ploeg lijkt een gemakkelijke middag te krijgen met het bezoek aan Oosthuizen.

[signoff]

Reageren via facebook