16.5 C
Medemblik
22 september 2020 14:09
Medemblik Actueel.

D66 Medemblik: “Het is een rommeltje in de gemeente”

MEDEMBLIK – De fractie van D66 krijgt het idee dat de buitendienst van de gemeente Medemblik met de ‘Franse slag’ aan het werk is, gezien de rommelige aanpak en de klachten die binnenkomen bij de gemeente Medemblik. Waar gemaaid moet worden wordt met een grote boog om objecten heen gemaaid, afval blijft lang liggen en waar afval in het groen blijft liggen gaat de begroeiing daaronder dood.. D66 heeft de indruk dat het allemaal zo goedkoop mogelijk en daarom ook zo snel mogelijk moet gebeuren.

D66 Medemblik heeft in een schrijven aan het college een paar punten op een rijtje gezet over waar het allemaal misgaat:

  1. Gebrekkig onkruidbeheer, waarbij een aantal plekken ook wordt overgeslagen. Op bepaalde plaatsen is het verschil tussen verharding en gras dan niet meer te zien. Onkruid van meer dan 30 cm hoog is dan geen uitzondering.
  2. Niet schoonhouden van objecten als bebording, waardoor deze onder de algen zitten wat een onverzorgd beeld geeft.
  3. Te laat of totaal niet reageren op klachten

Geert Mos van de D66-fractie wil nu van het college weten of in de praktijk er nog steeds wordt gewerkt met het vastgestelde Groenbeheerplan in het achterhoofd en of daar ook daadwerkelijk op wordt gecontroleerd. Mocht dit niet zo zijn dan wil Mos graag weten waarom niet en welke maatregelen nodig zijn om het Groenbeheer weer op het juiste niveau te krijgen.

Geert Mos vraagt zich ook af of de aannemer die het uitbestede werk uitvoert wel gecontroleerd wordt, en als dit het geval is wat er met de resultaten van deze controles wordt gedaan. Mos zegt hierover dat op sommige plekken het onkruid niet wordt verwijderd en vraagt zich dan ook af wat er waar is van de geruchten dat er is afgesproken dat niet al het onkruid wordt weggehaald en een deel van het afval mag blijven liggen.

Verder wil Geert Mos ook van het college weten  hoe de afhandeling van klachten en meldingen vanuit de gemeente verloopt, en of zij überhaupt wel op de hoogte is dat er soms laat of geheel niet wordt gereageerd op meldingen en klachten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?