Raadslid Piet Mosch: Openbare parkeerplaatsen De Koggen zijn geen openbare parkeerplaatsen’

ÓOSTWOUD – Piet Mosch, raadslid voor GemeenteBelangen blijft zich verzetten tegen de uitspraak van de wethouder dat de parkeerplaatsen bij De Kogge openbaar zijn terwijl volgens Mosch dit helemaal niet zo is.

Mosch zegt tegen de redactie: “Voor de parkeernormen mag je deze plaatsen niet tellen meldt het gemeentehuis. Ze zijn er nu wel voor de Kogge, en op grond van de Kogge.Dus maak je hier “nieuwe” parkeerplaatsen voor de Kogge.Dan kom je tot een berekende verantwoorde parkeernorm. En dat alles zonder participatie, zijnde inspraak van de woonomgeving.

Afgelopen donderdagavond ging de gemeenteraad akkoord met de transformatie van bungalowpark De Kogge 1 en 3 in Oostwoud en De Maar in Twisk naar woonwijk. Drie oppositiepartijen, PWF, PW2010 en BAMM dienden nog wel een amendement in om onderzoek te doen naar de parkeerplaatsen maar deze werd door de coalitie verworpen.