16.9 C
Medemblik
21 oktober 2020 21:50
Medemblik Actueel.

PWF: Commissaris u verpest het West-Friese landschap

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik had vandaag de Commmissaris van de Koning op bezoek en behalve een bezoek aan Contest in Medemblik kreeg op het gemeentehuis in Wognum de gemeenteraad de kans om de Commissaris van de Koning Remkes een paar vragen te stellen. Iets wat Siem Zeilemaker van de PWF en fel tegenstander van de windmolens die de Provincie bij Zwaagdijk en Midwoud wil gaan plaatsen.

Siem Zeilemaker beschuldigde de CvdK er openlijk van het West-Friese landschap te verplesten door maar blijven door te drammen om bij Zwaagdijk en Midwoud windmolens tot 200 meter hoog te willen gaan plaatsen.

Lees ook: Commissaris van de Koning op bezoek bij Contest Jachtenbouw Medemblik

siem zeilemakerZeilemaker had geen goed woord over voor een ambtenaar van de Provincie die de foto van de Nieuwstraat met daarop de windmolen een grote leugen noemde en zelfs de maker van de foto beschuldigd van het gebruik van Photoshop.  Dat de verhoudingen tussen de gemeente Medemblik en de Provincie danig zijn afgekoeld en de samenwerking ronduit slecht verloopt is vooral aan de absurde houding van de Provincie te danken zegt Zeilemaker.

“Een weidevogelgebied is ineens geen weidevogelgebied meer als het gaat om windmolens, Zwaagdijk is ineens stedelijk gebied geworden omdat dat de Provincie beter uitkomt, en zich maar blijven verschuilen achter het Rijk,” zegt Zeilemaker duidelijk gepikeerd.

Zeilemaker nodigde vanmiddag de CvdK Remkes uit om binnenkort eens een dag, of zelfs een weekend door te brengen binnen de gemeente Medemblik om met de bewoners van Zwaagdijk en Midwoud te komen praten over de windmolens. “Maar dan wel met een open mind en het doel om er samen uit te komen,” zegt Zeilemaker.

Toevallig werden vandaag ook de lokaties openbaar gemaakt waar de Provincie samen met de windmolen-exploitanten windmolens wil gaan plaatsen.

De aanvragen zijn gedaan voor de volgende locaties:
– Rond de NDSM-werf in Amsterdam: 5 windturbines
– Nieuwe Hemweg in Amsterdam: 6 windturbines
– Uitbreiding windturbinepark Westpoort Amsterdam: 4 turbines
– Afrikahaven in Amsterdam: 2 turbines
– Siciliëweg in Amsterdam: 2 turbines
– Hornweg in Amsterdam: 7 turbines
– Westpoortweg in Amsterdam: 7 turbines
– Spuisluis in Velsen: 6 turbines
– Op het terrein van Tata Steel in Velsen: 2 tot 8 turbines
Midwoud in Medemblik: 6 turbines
– In de Waardpolder en Groetpolder in Hollands Kroon: 12 turbines
– Haarlemmermeer-Zuid in Haarlemmermeer: circa 10 turbines

De provincie heeft een doelstelling van 685,5 megawatt (MW), op dit moment is er nog tussen de 46 en 68 MW nodig om dat streven te behalen. In totaal is er nu voor tussen de 194 en 233 MW aangevraagd. 

Reageren via facebook