
Ingrediënten
- 1 keer basisrecept gnocchi of
- 1 pak gnocchi, kant-en-klaar
- 400 g entrecotes of, in reepjes
- 400 g biefstukken, in reepjes
- 1 citroen, rasp en sap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 4 eetl. olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 600 g Italiaanse wokgroenten
- 2 ansjovisfilets, blik
- 100 ml witte wijn of
- 100 ml bouillon
Instructies
- Kook de gnocchi kort voor het serveren.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Meng de citroenrasp met de knoflook en peterselie en houd deze gremolata apart.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de tomatenpuree 1 minuut.
- Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak 4-5 minuten.
- Verhit de rest van de olijfolie met de ansjovisfilets en laat de ansjovis smelten.
- Bak hierin de vleesreepjes 2-3 minuten en blus af met een scheutje witte wijn.
- Voeg de rest van de wijn en het citroensap toe aan het groentemengsel.
- Schep de warme gnocchi door de groenten.
- Serveer met de vleesreepjes erop en bestrooid met de gremolata.
Extra
Vervang de gremolata in het recept door gehakte kappertjes en olijven.
Reageer