Menu – zelfgemaakte erwtensoep
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 runderbouillonblokjes
- 250 g spliterwten
- 150 g winterpeen
- 150 g knolselderij
- 150 g (kruimige) aardappel
- 1 kleine prei
- 15 g bladselderij
- 200 g extra magere rookworst
Instructions
- Spoel de spliterwten schoon en doe ze in een ruime pan.
- Voeg 1250 ml koud water en de bouillonblokjes toe en laat aan de kook komen. Laat dit ongeveer anderhalf uur koken en roer het regelmatig goed door. De spliterwten koken allemaal kapot waardoor je een groene puree overhoudt. Dit is de basis van je erwtensoep.
- Snij de prei in ringen van 0,5 tot 1 cm breed. Spoel de ringen goed af zodat al het eventuele zand eruit is.
- Schil de aardappel, winterpeen en de knolselderij. Snij ze in kleine blokjes. Hak de bladselderij grof.
- Voeg 20 minuten voordat de soep klaar is de rookworst, aardappel, groente en bladselderij toe.
- Haal op het eind de rookworst uit de soep en snij deze in dunne plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep.
- Maak de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.
Notes
[b]Tip: De knolselderij die je overhoudt kun je gebruiken voor een heerlijk mager soepje. Maak runderbouillon van een bouillonblokje, voeg er stukjes knolselderij, een beetje bladselderij en eventuele andere groente die je nog in huis hebt aan toe.[br][br]Eventueel kun je de bouillon en knolselderij ook pureren, je krijgt dan een gladde romige soep.[/b]
Reageer