3.8 C
Medemblik
17 januari 2021 22:39
Medemblik Actueel.

De robotbelijner aan de slag op het veld van v.v. Opperdoes

Opperdoes heeft primeur met robotbelijner voor haar voetbalvelden

OPPERDOES – Vlak voor de start van weer een nieuw voetbalseizoen moeten er weer lijnen worden getrokken op de voetbalvelden, een stevige klus en alleen mogelijk met de hulp van een ploeg vrijwilligers die er een behoorlijke tijd zoet mee is..

Maar dit jaar ging het heel anders bij v.v. Opperdoes.

Dankzij Roy van Dijk (speler van het eerste elftal van v.v. Opperdoes), die werkzaam is als fieldmanager in de Amsterdam Arena, en dus elk grassprietje kent en weet hoe die moet worden behandeld, kon v.v. Opperdoes als eerste club in de gemeente Medemblik gebruik maken van een z.g.n robotbelijner. De firma Enk Groen & Golf BV maakte het mogelijk om de belijning van het voetbalveld door 1 van haar robotbelijners te laten uitvoeren.

Van Vitesse naar Opperdoes

De robotbelijner die arriveerde bij v.v. Opperdoes bleek ’s ochtends nog de belijning op het veld van Vitesse Arnhem te hebben gedaan, en nu ’s middags aan de bak ging op het veld van v.v. Opperdoes.. Maar voor het zover was moesten de vrijwilligers van de club eerst aan de slag. Zo moesten de vier hoekpunten van het veld worden ingemeten omdat de robotbelijner werkt via GPS.. Toen dat éénmaal gedaan was ging de robotbelijner aan de slag en legde op uiterste precieze wijze de belijning op het veld neer.

Wat normaal wel een paar uur in beslag nam werd nu in slechts 20 minuten geklaard.. Het bestuur van v.v. Opperdoes denkt dan ook dat de gemeente Medemblik met de aanschaf van een robotbelijner de clubs in de gemeente Medemblik een groot plezier doet omdat er dan minder beroep hoeft te worden gedaan op de vrijwilligers, die toch al niet voor het oprapen liggen. Met een robotbelijner kunnen alle velden in 1 á 2 dagen in de gemeente Medemblik van belijning worden voorzien.

Reageren via facebook