Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 6 eetl. olijfolie
  • 125 g witte roerbakrijst
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 rode grapefruit
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 2 eetl. honing
  • 3 stronkjes witlof
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 g gerookte zalm, in stukjes
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rijst circa 1 minuut.
  2. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de rijst in 4-5 minuten gaar. Laat de rijst afkoelen.
  3. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes vruchtvlees met een scherp mesje tussen de vliesjes los. Vang het sap op.
  4. Klop de rest van de olie met het opgevangen grapefruitsap, de wijnazijn en de honing tot een dressing.
  5. Snijd het witlof in de lengte in vieren en snijd de harde kern weg uit elk stuk.
  6. Schep het witlof om met de dressing, grapefruit, olijven en de rode ui.
  7. Spreid uit op een schaal en verdeel de zalm en pijnboompitten erover.
  8. Knip de tuinkers en strooi over de salade.

Reageren via facebook