23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:21
Medemblik Actueel.

Entrecote met jerksaus en gegrilde mais (Foto: DEEN Supermarkten)
Entrecote met jerksaus en gegrilde mais (Foto: DEEN Supermarkten)

BBQ-tip – Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

BBQ-tip - Entrecote met jerksaus en gegrilde mais

BBQ-tip – Entrecote met jerksaus en gegrilde mais BBQ-tip – Entrecote met jerksaus en gegrilde mais Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 470 Kcal Calorieën 25 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

1 tl nootmuskaat (gemalen)
1 tl zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 el honing
1 el tijm (alleen de blaadjes)
1 sjalot (gepeld)
1 teentje knoflook (gepeld)
verse gember (geschild, ca. 2 cm)
4 el olie
2 el limoensap
4 entrecotes
2 maiskolven (gehalveerd, schoongemaakt)
4 barbecuespiesen

Instructies

Schep de specerijen, basterdsuiker, honing, tijm, sjalot, knoflook, gember, olie en limoensap in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer.

Bestrijk de entrecotes met 1 theelepel van deze jerksaus en bestrooi met zout en peper. Laat het vlees circa 10 minuten marineren.

Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar.

Kook intussen de stukken mais in circa 5 minuten beetgaar.

Bestrijk de mais met een beetje jerksaus en rooster de stukken in een grillpan of op een barbecue rondom bruin.

Steek een prikker in een uiteinde van elk stuk mais.

Gril de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant. Serveer de steaks met de mais en extra saus.

Lekker met ananassalsa.

Opmerkingen

Lekker met een komkommersalade en op de BBQ gepofte (zoete) aardappel

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?