13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 01:48
Medemblik Actueel.

MFC De Bloesem in Wognum

Welles Nietes tussen beheerder De Bloesem en VVD Medemblik

WOGNUM – Tom Beerepoot (VVD) wil via schriftelijke vragen aan het college van Medemblik weten hoe het zit met de contributie die door Judoschool Pascal Proper, de KNVB en zeker nog 4 andere verenigingen vooruit is betaald aan Sportcafé19 in Sporthal De Bloesem in Wognum, voor huur van de zaal. Sportcafé 19 heeft daarbij volgens Beerepoot de belofte gedaan dat de vooruitbetaalde zaaluren mogen worden gecompenseerd in het seizoen 2020/2021 nu door de coronacrisis veel verenigingen niet aan sporten zijn toegekomen.

De stekker eruit getrokken

Maar ineens kwam het bericht naar buiten dat de voormalige beheerder van het Sportcafé 19 er per 1 augustus mee ging stoppen en dat het Sportcafé 19 terug zou worden gegeven aan Ton Schouten de beheerder van De Bloesem. In een gesprek met Medemblik Actueel zegt Ton Schouten dat er geen vooruit betaalde bedragen zijn en dat het Sportcafé 19 heeft toegezegd dat de uren die in tijdens de coronacrisis niet gebruikt konden worden tot oktober ingehaald kunnen worden. Hiervoor zou Schouten met de verenigingen in overleg zijn getreden.

Ton Schouten beschuldigd Tom Beerepoot dan ook van stemmingmakerij en er graag een politiek spelletje van wil maken, ‘en daar doen wij niet aan mee, wij gaan altijd in overleg met de individuele partijen,’ aldus Ton Schouten

Maar volgens Tom Beerepoot(VVD) ligt het toch heel anders, tegen Medemblik Actueel zegt Beerepoot: “Als er vooraf geen huur betaald behoeft te worden is er niets aan de hand maar de ervaringen van de afgelopen jaren zijn anders. Het was de afgelopen jaren wel degelijk gebruikelijk om de huur vooraf in rekening te brengen !”

Tom Beerepoot vraagt zich dan ook af wat er gebeurd zou zijn als gevolg van de corona-ontwikkelingen er een nieuwe lockdown zou komen, volgens Beerepoot krijgen de verenigingen geen geld terug over de niet afgenomen uren.. Tom Beerepoot beroept zich hierbij op een e-mail die hij heeft vanuit de organisatie van De Bloesem waarin staat: “Dit betekent wel dat als deze uren jullie gefactureerd gaan worden, er niets gecrediteerd kan worden wanneer er een wedstrijd uitvalt.

Over de beschuldiging van ‘stemmingmakerij’ zegt Beerepoot tegen Medemblik Actueel: “Er wordt al vele weken over allerlei zaken m.b.t. de Bloesem overlegd.Er is echter nog helemaal niets bereikt: Spartanen wordt nog steeds haar enige trainingsavond afgenomen, de vooruitbetaalde corona-uren zijn nog steeds niet gecompenseerd, de kantine staat leeg en het is onduidelijk wat er gaat gebeuren en tenslotte bestaat er ook veel onduidelijkheid over het beheer.Als je tot de conclusie komt dat al het overleg niets oplevert, word je gedwongen om vervolgstappen te zetten en heb ik besloten om e.e.a. in de openbaarheid te brengen.”

Beerepoot wil nu opheldering van het college over de vooruitbetaalde contributies en of dit wel of niet terugbetaald gaat/moet worden aan de verenigingen.

Reageren via facebook