Rob Hartog sluit BSB openingsronde af met een zesde plaats op Donington Park

Rob Hartog heeft de eerste ronde van het British Supersport kampioenschap afgesloten met een nette zesde plaats in de tweede race op Donington Park. Een goede comeback, nadat de coureur uit Abbekerk in de eerste race niet tevreden was over zijn tiende plaats.

Afgelopen weekend was dan eindelijk het officiële debuut van Rob Hartog in de British Supersport klasse. Op Donington Park werd de eerste ronde van het BSB kampioenschap gereden. Dat de British Supersport klasse zeer competitief is, kwam Hartog achter tijdens de trainingen. De verschillen onderling waren echter heel klein. De Bike Devil Racing coureur eindigde vrijdag als elfde na twee vrije trainingen. Ook in de kwalificatie klokte een Hartog een elfde tijd, ondanks dat hij zijn rondetijd met een halve seconde wist aan te scherpen. In het British Supersport veld rijden ook GP2 (Moto2) coureurs. Er stonden vier GP2 rijders voor Hartog op de grid, vandaar dat hij vanaf de vijfde startrij de races moest aanvangen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Rob Hartog” font_style=”italic”]We hebben een positief weekend gedraaid en daar wil ik het team voor bedanken. Gezien de omstandigheden zijn we voor mijn gevoel pas net begonnen met deze motor, en we leren nog iedere sessie. Gedurende de trainingen en kwalificatie boekten we veel progressie en het was jammer dat we dit in de eerste race niet konden doortrekken. In de tweede race was het gevoel veel beter en ik heb mooi kunnen strijden met een zesde plaats als resultaat. Ik ben heel blij dat we op deze manier het weekend kunnen afsluiten. Dat smaakt naar meer. Over twee weken Snetterton![/penci_blockquote]

Voor de eerste race had het team nog wat dingen verandert qua afstelling, maar dat bleek uiteindelijk nog niet de problemen volledig op te lossen. Hartog kwam niet goed weg bij de start, waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Gedurende de race kreeg de MV Agusta coureur te kampen met problemen met de grip, die gedurende de race steeds wat erger werden. Uiteindelijk finishte Hartog in de openingsrace van het seizoen op een tiende plaats.

De startopstelling voor de tweede race wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijd van de rijders uit de eerste race. Dit kwam niet goed uit voor Hartog, die vanaf plaats twintig (overall) de race moest aanvangen. In deze race had Hartog echter een veel strakker tempo te pakken en dit zorgde ervoor dat hij flink naar voren kwam. De 28-jarige coureur vond aansluiting bij een grote groep. Halverwege de race verloor Hartog nog drie plaatsen toen hij werd meegenomen door een andere rijder die wijd ging. Hartog wist zich te herpakken en knokte zich terug naar een nette zesde plaats op de finishlijn. Een mooi resultaat om het eerste British Supersport weekend mee af te sluiten.

De tweede ronde van het BSB kampioenschap is over twee weken van 21 t/m 23 augustus op Snetterton.

Reageren via facebook