De hagelnieuwe piste in Wervershoof behoord nu tot de snelsten van Nederland (Foto: SJaak Schipper)

Rick Schipper wint in Wervershoof, al leek het er in het begin helemaal niet op

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdagavond streek het skeelerpeloton neer op de baan in Wervershoof, vrijwel alle toppers waren present wat garant stond voor spannende wedstrijden.  Bij de mannen op de 1000 meter ging de winst naar Medemblikker Rick Schipper maar halverwege de wedstrijd leek het er totaal niet op dat hij voor de winst zou gaan strijden

Met een ultieme eindsprint wist Rick Schipper zijn skeelers net voor de Fransman Bastien Lhomme en Ruurd Dijkstra over de meet te drukken en de winst te pakken. “Ik ben nog wel benieuwd naar de foto’s”, grapt Schipper over zijn kunst- en vliegwerk om een val te ontwijken. “Ik had nog kunnen kiezen om te stoppen, maar dat was niet zo slim. Ik had nog de kans om podium te rijden, maar dat ik uiteindelijk binnen twee rondjes nog weet door te schuiven naar plaats één is vrij spectaculair. Dat had ik niet verwacht,” vertelde Rick Schipper na afloop tegen Schaatsen.nl. Zijn broer Kay Schipper en Rémon Kwant kwamen ongelukkig ten val

Ook Bente Kerkhoff pakt de winst in Wervershoof

Bente Kerkhoff (Oostwoud) wist de wedstrijd bij de dames op haar naam te schrijven. Vanaf de start tot de finish maakten de dames er een zeer spannende strijd van en pas op de meet zou duidelijk worden wie de winnares zou zijn.  Achter Bente Kerkhoff kwamen Maya de Jong en Lianne van Loon over de streep en pakten de tweede en derde plaats.

Reageren via facebook